Detailní popis produktu
#ShowMore#
Agar. Balení 500 g
Charakteristika: bílý až šedobílý jemný prášek bez chuti a zápachu.
Možnosti použití: cukrárenské želé, pudinky, marmelády, želatinové dorty bez krému.
Použití v molekulární kuchyni: zahušťovadlo s opakovaným použitím, želírující činidlo, emulgátor, stabilizátor.
Není vhodný do kyselého prostředí.
Návod na přípravu: odměřené množství (například 5 g agaru na 1 litr vody) se nasype do studené vody a za stálého míchání se zahřeje na teplotu 75–80 °C, kdy se plně rozpustí. Na výrobek se musí nalévat horký, při nižších teplotách hrudkovatí. Po zchlazení na 50 °C vzniká jasné, pevné, elastické želé. Pokud není spotřebováno celé množství, lze uložit v chladničce a po zahřátí na 80 °C se získá opětovně tekutá konzistence.
Co možná nevíte: Agar-agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Velmi účinně snižuje cholesterol., je vhodný pro osoby s vysokým tlakem. Když prochází agar-agar zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti. Při vysoké konzumaci má mírně projímavé účinky a je velmi snadno stravitelný.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Cukrářské potřeby |
|---|---|
| EAN: | 4250712389221 |
| FOTOGRAFIE: | Upozorňujeme, že fotografie má především, ilustrační charakter a je považována za ilustrační foto. Vyobrazený obrázek, se nemusí 100% shodovat s aktuálním balení v prodeji, jelikož výrobci často a dynamicky mění vzhled - motiv obalů. |
| Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
-1.png)