Vážení zákazníci, nově příchozí objednávky budou expedovány v příštím týdnu. Přejeme Vám Veselé Velikonoce.

Želatina vepřová typ A bloom 260 (500 g) /D_1622

Kód: RTR-2017000013877
354 Kč / ks
MÁME NA SKLADĚ (100 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin   Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Pro získání přibližně 250 g želatinového gelu je třeba míchat ingredience v tomto poměru: Jemný křehký gel - 250 ml vody a 8,75 -10 g sypké želatinové směsi Středně pevný gel - 250 ml vody a 15 - 17,5 g sypké želatinové směsi Pevný gel - 250 ml vody a 20 - 25 g sypké želatinové směsi Návod pro přípravu gelu: Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě gelu Příliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky. Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz